Weer in La Barge
www.my-meteo.com

Hautefort

Het leuke dorpje strekt zich uit aan de voet van het kasteel, Château de Hautefort. Op het dorpsplein staat de kapel van een voormalig gasthuis uit 1669. De kapel heeft een mooie koepel en een grondplan in de vorm van een Grieks kruis. Het gasthuis groeide later uit tot een ziekenhuis. In de kapel is tegenwoordig het Musée de la Médecine gevestigd. Het museum bevat o.a. een collectie medische instrumenten en reconstructie van de ziekenzaal. Het Château de Hautefort is een renaissancistisch en neoklassiek kasteel uit de 17de en 18de eeuw. Het kasteel werd gebouwd voor de markies van Hautefort in de stijl van de Loirekastelen. Met de bouw werd in 1630 gestart en 40 jaar later was het gereed. De meest recente restauratie is in 1995 afgerond. Bezienswaardig zijn de kapel in het kasteel en de staatsietrap.Website: www.chateau-hautefort.com en voor meer informatie over de omgeving: www.ot-hautefort.com

Op slechts een kwartier rijden van Château La Barge vinden we Hautefort oostelijk van La Boissiere d'Ans. In de zomer bruist het van leven. De markten, de romantische bloemstraatjes en natuurlijk de prachtige tuinen rondom het kasteel.

Tip: wanneer u Hautefort vanuit het zuiden nadert heeft u een prachtig gezicht op het kasteel dat boven het dorp uittorent.