Weer in La Barge
www.my-meteo.com

Wandelen

Wanneer u van wandelen houdt, sportief of relaxed, biedt de omgeving van Chateau La Barge vele mogelijkheden.

Onder begeleiding van Jan kunt u wat tochtjes in de nabije omgeving maken.  We zien dan wat leuke dingen die specifiek voor de Dordogne zijn.  Ook hebben wij wandelkaarten waarmee U Uw eigen route kunt uitstippelen. Wilt U wat verder weg ? Dat  kan ook. Iedere woensdag (in het hoogseizoen) organiseert de wandelclub van Cubjac tochten waaraan onze gasten gratis kunnen deelnemen. U ziet dan echt de plekjes die gewoonlijk voor toeristen verborgen blijven. Ook hebben we kaarten van en viertal routes rondom Tourtoirac.

In de Dordogne zijn vele gemarkeerde wandelroutes aanwezig.  Vlak langs ons chateau loopt een Grand Randonee. De GR646. Een stuk hiervan kunt U vanuit het Chateau verkennen.

Daarnaast is er in dit departement ook 4.000 km aan kortere (rond-) wandelingen uitgezet. Vanuit vele dorpen zijn vanaf “Le Bourg” (het centrum van een dorp, dorpsplein) verschillende wandelroutes uitgezet over verschillende afstanden (Petites Randonnées of Circuits). Deze lopen door bossen, open velden, over heuvels en door dalen en bij de langere wandelroutes naar de aangrenzende dorpen waar eventueel weer een andere route kan worden opgepakt. Iedere route vanaf Le Bourg is zodanig uitgezet dat men altijd op het beginpunt terug komt. De routes zijn vrij te belopen, zonder inschrijving of melding vooraf. Aan het begin/eindpunt staat meestal een grote kaart waarop de verschillende routes staan afgebeeld.

Dit betekent dat er in de Dordogne wandeltochten te over zijn. Het voordeel is ook dat je als vakantieganger elkaar niet in de weg loopt op die ene tocht die iedereen loopt en kom je zo nu en dan toch wel iemand tegen.

Deze wandelroutes variëren van "très facile" - minder dan twee uur lopen over goede wegen en paden - via "facile" en "moyen" tot "difficile"- meer dan 4 uur lopen en bestemd voor de meer ervaren en sportieve wandelaar.

In vrijwel ieder VVV-kantoor kunt u beschrijvingen vinden van de lokale wandeltochten. Meestal is de route eenvoudig te volgen omdat men markeringen heeft geplaatst, in een enkel geval moet u meer op de omschrijving afgaan.  In veel gevallen zijn de routes ook geschikt voor VTT (mountain bikes); over het algemeen wordt dit in de beschrijvingen aangegeven.

En wat vooral leuk is aan de wandeling: de rust, de stilte, de natuur, en de verrassende ontmoeting met dat wat leeft in die natuur.