Weer in La Barge
www.my-meteo.com

Omgeving

Chateau la Barge ligt in een iets rustiger gedeelte van de Dordogne, maar de bezienswaardigheden zijn binnen handbereik.

Toen de kasteelheer van Hautefort, een dorp in de buurt, zijn dochter uithuwelijkte aan de heer van Ans, gaf hij als bruidsschat vijf dorpen rond zijn kasteel weg. Aan de naam van die dorpen werd sindsdien “d’Ans” (van Ans) toegevoegd. La Boissière-d'Ans, vandaag verbroederd met de gemeente Ans in België, is er één van. Omwille van de gunstige ligging langs de Auvézère, vestigden zich hier van de 17de tot de 19de eeuw tal van smederijen om kanonnen voor de Franse koninklijke marine te gieten.

Op deze pagina's nemen wij u mee naar de mooiste plekjes van de Dordogne. Er zijn er teveel om op te noemen maar om een indruk te geven hebben we een keuze gemaakt die de typische kenmerken van de Dordogne weergeven.

Het meest opvallende van de Dordogne wat wel apart genoemd mag worden, is de bijzondere tijdreis die gemaakt kan worden. In de Dordogne bevinden zich namelijk de beroemde prehistorische grotten van Lascaux, en ook de eerste cro-magnon mens is heeft hier geleefd en is hier gevonden. Natuurlijk is dit allemaal te bezichtigen.
Maar ook de vroeg Christelijke kunst en de middeleeuwen zijn overvloedig vertegenwoordigd: breng een bezoekje aan Périgeux, Bergerac of Sarlat en u kunt genieten van de  sfeervolle straten en prachtige architectuur uit deze tijd.

Van al deze plaatsen hebben we een grote selectie brochures in onze bibliotheek liggen.