Weer in La Barge
www.my-meteo.com

Périgueux

Op een half uur van La Barge vind u de hoofdstad van de Dordogne, Périgueux. Wij doen daar onze wekelijkse boodschappen en regelen onze zaken.

In Perigueux zijn de grote winkelcentra zoals die van E.Leclerc en Hyper-U. In de binnenstad de leuke boetiekjes en allerlei restaurantjes en cafe's. En voor de echte liefhebbers zijn er meerdere TROC's!

Périgueux is een stad met ruim 30.000 inwoners en ligt aan de rechteroever van de Isle. De stad is het interessante middelpunt van de Périgord en een van de grootste beschermde stadsgezichten van Frankrijk. Van hieruit exporteert men wereldwijd de lokale culinaire specialiteiten als bijvoorbeeld truffels.

De belangrijkste attractie van de stad is de kathedraal St-Front, één van de grootste van Zuidwest-Frankrijk en een van de origineelste van het hele land. Dit 12de-eeuwse Romaanse bouwwerk met Byzantijnse invloeden heeft vijf opvallend hoge koepels en een uit vier verdiepingen bestaande Romaanse klokkentoren.

Bezienswaardig zijn tevens het Place Saint-Louis en de huizen aan de kade.

Het mooiste gebouw aan de Place Saint-Louis is het Maison Tenant. Dit 14de-eeuwse stadspaleis is een prachtig voorbeeld van renaissance-bouwkunst.

Op de Place Saint-Louis kunt u heerlijk eten tussen de Fransen en uitrusten van een wandeltocht door de stad. Het plaatselijke vvv kantoor heeft 2 wandelroutes uitgezet: een middeleeuwse wandeling en een wandeling door het renaissance tijdperk. Beide wandeltochten laten een hele andere kant van de stad zien.

Wat ook leuk is om te weten is dat Périgueux op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela ligt. Ter gelegenheid van het Heilig Sint-Jacobsjaar is in 1999 in de kathedraal een kapel gewijd aan Sint-Jacob geopend.

Voro nog meer informatie zie de websites: www.tourisme-perigueux.fr en www.northofthedordogne.com/perigueux